Nadácia Intenda podporuje talenty

02.03.2014 Bratislava

Občas mladé talenty nestopne lepší súper, či chýbajúci kúsok povestného športového šťastia, ale peniaze na vycestovanie. Preto Nadácia Intenda prichádza s novým grantom, ktorý má podporiť mladé talenty na ceste k úspechom.
Nová, individuálna schéma je pomoc pre úspešnú prezentáciu na podujatiach v zahraničí. Touto formou chceme prispieť k realizácii kvalitnejšieho rozvoja vlastného vzdelávania mladých ľudí a umožniť im dosahovanie individuálnych cieľov. Preto v tomto roku budeme podporovať rozvoj nadanej mladej generácie a mladých ľudí s nedostatkom príležitostí. V zozname grantov sme tak rozšírili podporu aj pre mladých ľudí, ktorí zo sociálnych dôvodov nemajú na svoj osobnostný rozvoj rovnaké podmienky ako ich rovesníci.
Oprávnenými žiadateľmi v tejto schéme sú mladí ľudia vo veku 6 až 21 rokov, teda žiaci základných a stredných škôl. Účelom podpory talentov je pokrytie cestovných nákladov, ubytovacích nákladov, stravného, či napríklad registračných poplatkov, alebo ďalších výdavkov, ktoré bezprostredne súvisia s možnosťou účasti na podujatiach a ktoré umožňujú prezentovať svoje výnimočné schopnosti v zahraničí. Nadácia Intenda tak bude môcť podporiť záujmové činnosti mladých vedcov na medzinárodnej úrovni, účasť na medzinárodných súťažiach po úspešnej účasti na celoštátnom podujatí podľa viacerých oblastí. Napríklad súťaže pre školy s vyučovacím jazykom národnostných menšín, súťaže pre osobitné skupiny detí, umelecké či predmetové oblasti. Schéma tiež počíta s podporou pre talenty v oblasti športovej činnosti jednotlivcov na medzinárodnej úrovni.
V rámci podpory talentov bude o udelení finančnej podpory rozhodovať Správna rada Nadácie Intenda a to v pravidelných intervaloch. Výzva bola vyhlásená 28. Februára a potrvá priebežne, do 30. novembra 2014. Na Podporu talentov má nadácia pre tento rok vyčlenených 7 500 eur z vlastných zdrojov. Tieto vyčlenené prostriedky budú navýšené o príspevky ľudí a firiem, ktorí v rámci svojich filantropických aktivít chcú podporovať mladé talenty na ich ceste k úspechu, odstraňovaním sociálnych bariér , Viac informácií je k dispozícii na www.intenda.sk
Michal Kaliňák
Predseda Správnej rady 
 

Vyberte región